trešdiena, 2010. gada 25. augusts

plānotājs, kas neļauj plānot

Lienei vārda dienā svaukārt vēlējos uzdāvināt plānotāju, jo viņa tik ļoti priecājās par manējo. datumi gan Lienei pašai tur būs jāsaraksta, he. katru dienu, katru nedēļu viņa var veidot pēc saviem ieskatiem un izjūtām.



vāciņi apvilkti ar senu audumu, ko mantoju no Rutas krājumiem. lapas 3 dažādos pelēkos toņos un maigi rozā.



iesaiņots tas viss tika, ievērojot Oslo tematiku.


slinkie rieksti

Laumai un Kārlim šomēnes apritēja gada jubileja kopš gredzenu mīšanas brīža. tā nu viņi abi saņēma milzu kasti ar cepumiem, kas pildīti ar iebiezināto pienu. riekstiņu formītes mājās man nebija un joprojām nav, tāpēc arī slinkie rieksti - bez formītēm iet daudz ātrāk uz priekšu!

pie krāsns pavadīju veselas 2 dienas. šo dienu laikā tajos tika iedziedātas daudz skaitas dziesmas un domas par mīlestību, upēm, plūdumu, pārmaiņām un kustību no Wildbirds & Peacedrums albuma "Rivers".

pamielojiet acis arī Jūs!







piektdiena, 2010. gada 13. augusts

cepumi burciņās

cepumu laiks atkal klāt!

kā jau ierasts, arī šie cepumi aizceļoja uz ārzemēm; šoreiz - kā pateicība mūsu hostiem par naktsmājām. šādas divas burciņas, pildītas ar šokolādes-apelsīnu cepumiem, lielā mugursomā tika vestas uz Norvēģiju.


burciņa ar nosaukumu "Universālā bibliotēka" tika iztukšota Oslo un Lillehammerē, bet otra, ar nosaukumu "Lāča bērni", - Bergenā. saturs esot garšojis labi!



plānotājs

gadu es sāku skaitīt rudenī. konkrētāk - spetembrī. tāpēc arī visi plānotāji, ko līdz šim esmu iegādājusi, skaitās skolas plānotāji, jo sākušies ar 1. septembri. beidzas gan viņi tūlīt pēc Jāņiem, kas nozīmē, ka man savu atmiņu vasaras laikā nākas piepūlēt krietni vien vairāk (ja neņem vērā mācību vielas apjomu, kas ziemas sesijas laikā jāiegaumē). tā nu arī šovasar biju nolēmusi gaidīt līdz septembrim un atkal paturēt prātā visas paredzētās tikšanās un to laikus, kad Anna mani iedvesmoja izgatavot pašai savu plānotāju, kurš nu zemāk apskatāms. bet, ak, ja Jūs redzētu Annas veidoto!


plānotājā apvienotas gaidāmās un aiz muguras paliekošās noskaņas un vietas, kas ar tām saistītas - Latvija un Norvēģija. vāciņu veidoju no kāda veca padomju laika ceļu atlanta, kam pieskaņoju grāmatzīmes "medaljonu" (paldies Lauras rotu krājumiem par to!).


lappušu krāsas ir pelēka, zila un dzeltena. pelēka šobrīd ir mana ūberkrāsa, bet zilā un dzeltenā nāk no sarunām ar Annu, kuru laikā atcerējos, ka Ēriks Ādamsons vēstules rakstījis uz dzeltena papīra ar zilu zīmuli. manā prātā tās izskatās pēc visskaistākajām vēstulēm zemes virsū.




dienu un mēnešu nosaukumi plānotājā rakstīti norvēģu valodā.



kartiņas

tā kā biju nolēmusi augstskolas izlaidumā dāvināt saviem pasniedzējiem un mammai ilgdzīvojošus ziedus un darbā bija daudz brīva laika, ko vēlējos lieti pavadīt (lai arī tetris bija manu iecienītāko nodarbju topa augšagalā), izveidoju zemāk redzamās kartiņas.