pirmdiena, 2010. gada 31. maijs

lai ir, kur kārt auskarus

šī ir dāvana draudzenei Sabīnei - dēlis, kuru piekrināt pie sienas un kurā, savukārt, sakarināt auskarus, lai nav no rītiem jāzaudē laiks, tos meklējot visādās kastītēs, lādītēs, atvilknēs utt. 



augstāk redzams tapšanas process, zemāk - viss jau pabeigts.


trešdiena, 2010. gada 26. maijs

vienai rokai astoņas kājas

ja Nora ir kaķu cilvēks, tad Ilze ir astoņkāju cilvēks. darīju, kas nu bija man pa spēkam, lai savestu Ilzi tuvāk ar viņas spirituālo zvēriņu. pirms pāris gadiem savā vārda dienā kā pateicību par visiem smaidiem un smiekliem, ko Ilze manā dzīvē ienesusi, uzdāvināju viņai šos astoņkāju cimdus.



un, ak, cik neizsakāmi skumjš bija brīdis, kad atklājām, ka cimdi pazuduši. viss vārda dienas svinīgais noskaņojums pagalam. un, ak, cik prieks bija liels, kad atradām viņus guļam uz Annas virtuves loga palodzes! long live the octopus!

svētdiena, 2010. gada 23. maijs

ceļotājs

šodien, zinādama, ka manā pastkastītē drīz gulēs kāda dzeltena DHL paciņa, ķēros pie dāvanas gatavošanas Norai Berlīnē. te redzama kartiņa un kastīte,



kurā atradīsies šī te kaķpiespraude. yaong! Nora viennozīmīgi ir kaķu cilvēks. un rīt pie viņas ceļos viens pelēks ar lielām acīm rožainā kastītē, jā.

piektdiena, 2010. gada 21. maijs

iesiešana

pati veidojusi un iesējusi (pateicoties Annas atklātajai burvīgajai iesiešanas tehnikai. viņa vispār ir iesiešanas guru.) esmu ne tikai iepriekš minēto dienasgrāmatu, bet arī visādas citādas lietiņas. tā, piemēram, šeit redzama mana mini adrešu grāmatiņa, lai nekad neaizmirstos, kam un kur sūtīt pastkartes.



bet te - fotoalbums no ceļojuma uz Liverpūli kopā ar Ilzi, Undu, Kaķīti, Agnesi un Lauru 2007. gadā.


iespaidīgākais ceļojuma laikā, ja neskaita stāvēšanu rindā uz Pola Makartnija lekciju un attiecīgā institūta audzēkņu koncertapmeklējumus, bija mana mīļākā mākslinieka, hiperreālista Rona Mjueka darbs Teita galerijā.




šī savukārt ir manis iesieta Eidana Beikera dziesmu tekstu, dzejoļu un īsprozas grāmatiņa.


ieskatam:

DRAWN LIKE A MOTH, SLIP LIKE A SNAIL

drawn like a moth to the flame of yr skin
yr fiery flesh, burning eyes (w/
hunger or anger -- I can't tell)
& my wings charr & turn to ash

you paint yrself w/ the ash
of my body draw lines under
yr eyes & across yr limbs
become the maze I get lost in

slip like a snail over the swamp of yr skin
yr viscous lips, sucking eyes (I
can't tell if you mean to eat me)
& my shell crumbles under yr fingers

ceturtdiena, 2010. gada 20. maijs

saldējums

šodien es neko nelīmēju un negriezu. tā vietā es maisīju, sildīju un saldēju. rezultātā tapa upeņu saldējums! ļoti vienkārši un ātri, ja neskaita pašu saldēšanas procesu.



secinājums: saldējums noteikti ir pāru ēdniens. ir forši, ka viens aši maisa olu masu, kamēr otrs tajā lej uzvārīto pienu. ar vienu roku maisot un ar otru turot katliņu, var rasties kunkuļi. kā arī ir ļoti patīkami, ja blakus ir otrs, kas atcerās, ka ik pa pusstundai saldējums saldēšanas laikā ir jāapmaisa.

tāds nu viņš beigās izksatījās. žļurp!




trešdiena, 2010. gada 19. maijs

Graifsvalde

ja jau iepriekšējā ierakstā tika minēta Graifsvalde, tad arī šajā varētu par to turpināt. attēlā zemāk redzama manis veidotā dienasgrāmata, kurā pierakstīju Graifsvaldē piedzīvoto un pārdzīvoto. tagad tajā apskatāmi mani zīmējumi, piemēram, Rīgenas bāka, Eldenas klostera drupas, kuras savās gleznās tik bieži attēloja Kaspars Dāvids Frīdrihs, Graifsvaldes Doma tornis u.c. 
tajā var lasīt par filmām, kuras skatījos Graifsvaldes laikā un no kurām visspilgtāk atmiņā palikušas Efter brylluppet ar Madsu Mikelsenu un Du Levande.. 
..par izstādēm, kuras apmeklēju, piemēram, K21 Diseldorfā.. 
..par cilvēkiem, ko satiku. tā, piemēram, zemāk skatāmo bildi fotogrāfējis mans Diseldorfā jauniegūtais draugs Kristians Gogolins
ar kuru kopā ne vien izstaigājām neskaitāmas izstādes, ieturējām gardas maltītes un klausījāmies The Notwist, bet arī apmeklējām CocoRosie koncertu Zakk'ā.
vēl pie izstādēm atgriežoties , ļoti iespaidīga bija Hiroshi Sugimoto izstāde Berlīnē un Radical Advertising izstāde Diseldorfā ar saukli: Mit Werbung die Welt verändern ("Caur reklāmu mainīt pasauli"). kā attēlā redzams, Diesel, piemēram, iestājas pret globālo sasilšanu šādā veidā, he he.
viens no pēdējiem ierakstiem tika veltīts episkajam Radiohead koncertam Wūlhaidē, ko man bija tas prieks piedzīvot kopā ar Annu, Ilzi un Eviju. 


 



Patriks, kas iedvesmo

piespraudes ir nesenākais ar Patriku saistītais veikums. tās tapa 2009. gada oktorbī, pirms mēs kopā ar Ilzi un Annu devāmies uz Patrika koncertu Briselē.


soma, savukārt, tapa mana 1. Patrika posma laikā, ko piedzīvoju 2008. gadā, studējot Graifsvaldē Erasmus programmas ietvaros. soma šūta ar rokām + stencila zīmējums.


auskari



vieni no pirmajiem auskariem, kas Sauriešos tapuši. pēc tiem vēl nākuši daudzi, daudzi, bet nu jau kādu laiku dienas gaismu nav redzējis neviens jauns ausraku pāris. drīz.

Saurieši


Sauriešos atrodas četrstāvu māja. šīs mājas trešajā stāvā dzīvo Annija. Annijai patīk griezt un sagrieztās lietas pēc tam sašūt vai salīmēt, veidojot jaunas. šis eumuārs nu būs iespēja apskatīt, ko Annija, Sauriešu mājas 3. stāvā dzīvodama, ir paspējusi līdz šodienai sameistarot un ko meistaros turpmāk.